Hjemmelavet spicy ‘bøf’ med kikærter og kidneybønner
Godaften skønherligheder,
I dag har jeg været i køkkenet og kreeret disse skønne, veganske bøffer der passer perfekt til en almindelig hverdagsaften hvor det hele skal gå lidt hurtigt. Opskriften er super nem og det eneste der egentlig skal gøres er, at smide alle ingredienserne i en foodprocessor og trykke på knappen. Så er der lækre hjemmelavede bøffer på ingen tid – og som en bonus er de også super sunde og indeholder en lav mængde fedt!
Jeg er selv ret glad for det stærke køkken, og har derfor valgt at gøre dem lidt spicy med nogle små chillier, men det kan selvfølgelig undlades hvis man er en kylling 🙂
Opskrift til 4-5 personer:
1 dåse røde kidneybønner
1/2 dåse kikærter (resten kan bruges til en lækker hummus)
1 stor, rød peber (eller 3 små)
1 gulerod
1 mini chili (min var MEGET stærk)
1 mellem løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde brød*
Mel til “farsen” hænger sammen
1 tsk paprika
1 tsk cayenne peber (stærkt)
2 tsk kartoffelkrydderi
Salt og peber
*Jeg brugte noget baguette fra dagen før, som jeg ristede på en brødrister og smuldrede ned i “farsen”.
Instruktioner:
Grøntsager hakkes groft på nær gulerod der rives på et rivejern, bønner og kikærter drænes for vand.
Alle ingredienserne undtagen brød og mel puttes i en foodprocessor og blendes til en grynet konsistens.
“Farsen” kan enten være våd eller tør alt afhængigt af fugtigheden osv. derfor skal man selv tilpasse mængden af mel og brød der skal i “farsen”.
Bøfferne formes til en passende størrelse. (Jeg vil sige, at bøfferne skal være en smule flade for ikke at blive for bløde.) De steges på panden med olie ved middel-varme i ca. 10 min, eller bages i ovnen ved 200 grader indtil de får en gylden overflade.
Jeg spiste mine bøffer i en grov burgerbolle med ketchup, salat, agurk, tomater og hjemmelavet vegansk mayo! De bøffer jeg ikke fik spist (siden vi kun er to personer i familien), her jeg gemt i fryseren til en doven dag 🙂
Ingen kommentarer endnu