Veganske og glutenfrie pandekager med et hint af citrus
Er vi ikke alle vilde med den klassiske pandekage? I dag består desserten af disse lækre pandekager, der både er veganske og glutenfri! Som lidt ekstra har jeg valgt at putte noget citronskal og lidt appelsinjuice i.
Hjemme hos mig kan det nogle gange være svært at lave dessert til alle, da jeg er veganer og min mor er glutenallergiker. Men sammen lykkedes det os kreerede denne super lækre opskrift på pandekager! Vi spiste dem med hjemmelavet hindbærcoulis og sukker! Bare fordi man er veganer og glutenallergiker behøves man ikke lave af gulerødder hver dag 😉
Hintet af citrus gør at pandekagerne lidt lækrere, men det kan sagtens undlades hvis man bare har lyst til traditionelle pandekager uden noget.
Ingredienser til ca. 3 personer:
2 dl Jyttemel*
1/2 tsk bagepulver
Kornene fra en vaniljietang eller 1 tsk. vaniliesukker
1 spsk sukker
Reven skal fra én økologisk citron*
1 spsk applesinjuice
4 dl sojamælk
Vegansk smør til stegning
*Jyttemel kan købes i mange supermarkeder og er glutenfrit mel. Hvis man ikke er glutenallergiker og ikke gider at investere i glutenfrit mel, kan man sagtens bruge almindeligt mel.
*Det er vigtigt at citronen er økologisk, da skallen ellers kan være fyldt med sprøjtemidler
Instrukser:
Alle tørre ingredienser blandes sammen i en stor skål.
Citronen rives på et rivejern, og blandes i mel-blandingen.
Sojamælk og applesinjuice blandes sammen og tilsættes mel-blandingen lidt af gangen.
Rør alle ingredienserne godt sammen så der ikke er nogle klumper.
Pandekagerne steges på en mellem pande med vegansk smør ved middel/høj varme.
-Louise
Ingen kommentarer endnu